Definitief - andromeda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ontharingen
IPL (Intense Pulsed Light)   PLS3

       
Hoe werkt het?

Wij werken met lichtflitsen. Vanuit een handstuk dat aan 
het apparaat vastzit, komen lichtpulsen op de huid en de haren. Deze pulsen zijn afgestemd op het pigment van de huid en de kleur van het haar. In het haar zit een bepaalde pigmentstof, melanine. Deze geleidt de warmte van het licht naar de haarschacht en de haarwortel, de follikel. Bij elke flits worden honderden follikels tegelijkertijd vernietigd. Daarmee worden evenzovele haren verwijderd. Het intense pulsed light systeem spaart de huid. Het geeft even een tintelend gevoel. Maar het heeft nagenoeg geen bijwerkingen.

Welke behandelingen?

Beharing op elk lichaamsdeel kan worden verwijderd (oksels, bovenlip, bikinilijn, benen, armen, rug, billen, . . . ). Een gezichtsbehandeling duurt over het algemeen nog geen half uur. Het ontharen van de rug of beide benen neemt ongeveer een uur in beslag.

Voor wie is een behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor vrijwel elk type huidskleur, haarsoort en haarkleur.
Voorwaarde is wel, dat vooraf beoordeeld wordt of er kans is op een goed resultaat.

In het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe effectiever de behandeling. Dit geldt voor vrouwen maar natuurlijk ook voor mannen. Als een lichtpuls eenmaal in het haar is doorgedrongen, zorgt de warmtegeleiding ervoor dat het haarzakje wordt vernietigd. Hoe dik het haar ook is.
Mensen met donkere haartjes kunnen het makkelijkste worden behandeld vanwege de hoge concentratie donkere melanine (absorbeert het licht het best) die deze haartjes bevatten. Daardoor wordt de lichtenergie bij donkere haren in een grotere hitte omgezet.Voor mensen met lichte haartjes is het resultaat minder zeker,doordat deze haartjes minder melanine bevatten en er daardoor minder hitte ontstaat.Mensen met grijze of witte haartjes
kunnen niet worden behandeld.
Het apparaat kan namelijk met grote precisie worden ingesteld op de kleuren van huid en haar. De huid mag dus niet heel donker zijn en de haren niet zeer blond.


Is de behandeling pijnlijk?

Nee. Voor de meeste mensen betekent de behandeling slechts een klein ongemak, het veroorzaakt slechts een licht tintelend gevoel, alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. Voor de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht om het gevoel te verminderen.

Hoe effectief werkt een behandeling en hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

De effectiviteit is afhankelijk van verschillende factoren als groeifase, huidkleur, haarkleur, haardikte, omvang beharing, oorzaak beharing en het te behandelen lichaamsdeel. Er zijn ook erfelijke factoren in het spel. Dat betekent dat de totale behandelingsduur voor één ieder verschillend is.Alleen groeiende haartjes kunnen worden behandeld.. Het aantal groeiende haartjes varieert van 10 tot 70% afhankelijk van de plaats op het lichaam. De duur van de groeicyclus varieert eveneens.Voor de meeste behandelde personen volstaat voor het lichaam 6 à 7 behandelingen met ongeveer 6 tot 8 weken tussen elke behandeling.Voor het gezicht volstaan 8 à 10 behandelingen met ongeveer 4 tot 6 weken tussen elke behandeling om vrijwel alle haartjes te vewijderen.Na de eerste behandeling zal de haargroei van de meesten minder dicht zijn en zullen nieuwe haartjes dunner zijn.Het is blangrijk te weten dat de eerste behandeling, waarbij de groeiende haartjes worden behandel, wordt gevolgd door de groei van haartjes die op het moment van de behandeling nog in hun rustfase waren. Daardoor is/zijn de volgende behandeling(en) effectiever.


Zijn er bijwerkingen?

Men werkt met fel licht. Net als bij zonlicht kan de huid soms wat rood worden. Vandaar dat wij verkoelende gel gebruiken. Er kan soms een hele lichte zwelling of schilfering ontstaan. In uitzonderingsgevallen zelfs een blaartje. Maar dat verdwijnt snel.

Waar moet ik van tevoren op letten?

Epileer of hars niet meer vanaf 4 weken voor de behandeling en tussen de behandelingen .Scheren mag tot een dag voor een behandeling.Het is ook niet toegestaan haartjes te bleken. U mag vanaf een maand voor de behandeling en gedurende de hele behandelingsperiode niet zonnebaden of onder de zonnebank,om extra pijn door een verhoogde lichtabsorptie in de dermis te voorkomen en pigmentatiestoornissen te voorkomen. Gebruik steeds een SUNBLOCK gedurende deze periode.

Hoeveel kost een behandeling?

De kosten verschillen per lichaamsdeel. Dit hangt onder andere af van de oppervlakte van het lichaamsdeel.Wij houden ons er aan de exacte prijs slechts mee te delen na een persoonlijke analyse. Deze analyse is uiteraard vrijblijvend en volledig kosteloos.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu